Bilgisayar Mühendisliği

Adaylar Neden Bu Bölümü Seçmeli?

Ülkemizde ve dünyada en çok aranan meslek elemanları nitelikli yetişmiş bilgisayar mühendisleridir. Bölümümüz, hayatımızın ve endüstrinin her alanında yenilikçi teknolojik icatlar yapacak ve sektör tarafından aranan niteliklere sahip mühendisler yetiştirir.

•En üst düzey ve son teknolojiye sahip araç gereç ve bilgisayar sistemleriyle donatılmış Laboratuvarlarımız eşsiz bir eğitim fırsatı sunuyor. Yazılım Geliştirme ve Test, Yazılım, Akıllı Sistemler ve Elektronik, İşletim Sistemleri ve Ağ Laboratuvarı kurulmuş olup diğer laboratuvarların kurulması çalışmaları devam etmektedir.

•Lisans ders programımız ülkemizin yetişmiş bilgisayar mühendisi ihtiyacı ve ulusal-uluslararası akreditasyon kurumlarının değerlendirme kriterleri dikkate alınarak hazırlanmıştır.

•Tüm dersler proje tabanlı araştırma ve tasarıma odaklanmış olup öğrencileri iş hayatına hazırlayacak biçimde planlanmıştır.

•Ders programımız bilgisayar donanımından yazılım sistemlerine kadar karmaşık bilgisayar sistemlerinin tasarımını öğretmek yanında mühendislik yönetimi, iktisat, işletme, kişiler arası iletişim, etik değerler, kültür ve sosyal konulardaki dersler ile öğrencilerimize küresel dünya ile bütünleşme ve çok disiplinli takımlarda çalışmak için gerekli bilgiler de kazandırılır.

•Akademik ve sektörel tecrübeye sahip eğitim kadrosu bulunmaktadır.

•Sektörün önde gelen firmalarıyla işbirliği anlaşmaları yapılarak öğrencilerimize yaz stajı ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalar alma imkânı sunulmaktadır.

•Bölümümüz öğrencilerinin bilgisayar mühendisliğine ilişkin yarışmalara katılmaları teşvik edilmekte ve öğrencilerimizin birçok yarışmada dereceleri bulunmaktadır.

•Öğrencilerimize, diğer bölümlerden çift ana dal programıyla ikinci bir diploma alma veya yan dal programından sertifika alma fırsatı verilmektedir.

Mezun Olan Öğrencilerin İstihdam Alanları

Bilgisayar mühendislerinin; bilgisayar sistemleri, akıllı ve gömülü sistemler, bilgisayar sistemlerinde özel uygulamalar için donanım-yazılım sistemleri tasarım-geliştirme ve yönetim sorumlulukları dâhil olmak üzere özel sektör ve devlet kurumlarında geniş mesleki istihdam olanakları vardır. Bu sektörlerde yazılım geliştirici, sistem mimarı, proje yöneticisi, AR&GE mühendisi, gömülü sistem mühendisi, veritabanı yöneticisi, ağ uzmanı gibi unvanlarla çalışılabilir.



Bölüm Puan ve Ücretleri

Bölümler Puan Türü Kontenjan Taban Puan Taban Başarı Sırası Ücret Bilgi
*Bilgisayar Mühendisliği SAY - 326,8297 242233 - Öğretim Dili % 30 İngilizce
*Biyomedikal Mühendisliği (% 50 İndirim) SAY - 316,9097 270338 - Öğretim Dili % 30 İngilizce
*Elektrik-Elektronik Mühendisliği (% 50 İndirim) SAY - 316,2123 272421 - Öğretim Dili % 30 İngilizce
*İnşaat Mühendisliği (% 50 İndirim) SAY - 309,5971 293394 - Öğretim Dili % 30 İngilizce
*Yazılım Mühendisliği SAY - 340,0106 209903 - Öğretim Dili % 100 İngilizce
İngilizce Hazırlık Programı
İngilizce Hazırlık Programı ücretleri bölüm ücretlerinizle aynıdır.

*Öğretim dili % 100 İngilizce ve % 30 İngilizce olan programlarda zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Mühendislik Fakültelerine “başarı sıralamasına göre bir sınırlama” getirilmiştir. Mühendislik Fakültelerini tercih edecek adayların, başarı sıralamalarının ilgili puan türünde en düşük üçyüzbininci (300.000) sırada olması gerekmetedir.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ücretleri ve Kontenjanlarıdır.